Home Decor

Van blik naar kaars

Heb je een leuk blikje ter decoratie maar geen flauw idee wat je er verder mee moet? Maak er dan eens een kaars van! Super makkelijk en snel klaar. Een kind kan de was doen.

 

Wat heb je nodig:

  • 1 pak extra grote theelichten met lekker luchtje. (ik kocht Bolsius maxikaarsen 8 stuks cranberry bij Jumbo)
  • Een steelpannetje
  • Leuk blikje. Bijvoorbeeld vintage blikje uit de kringloop of tropische blikje van de Wibra.
  • Schaar
  • Eventueel trechter bij een kleine opening in het blik

 

Aan de slag:

Haal de kaarsen uit de verpakking en haal het aluminium van de theelichten af. Het lont aan de theelichten die ik had gekocht zat stevig vast dus gebruikte ik een schaar.

Omsmelten

Plaats een steelpannetje op het vuur. Dit hoeft geen oud pannetje te zijn. Het kaarsvet in de pan is gemakkelijk te verwijderen. Doe 10 van de 12 theelichten in het pannetje en laat geheel smelten op middelmatig vuur. Verwijder alle lontjes met een lepel of vork en bewaar hier 1 van.

In het blik

Als het kaarsvet helemaal is omgesmolten tot een glad geheel zonder stukjes kan je het voorzichtig in het blik gieten. Gebruik hiervoor eventueel een trechter als je een blik met kleine opening hebt. Wacht tot dit hard is. Bij het Wibra blik duurde dit ongeveer een half uur. Smelt ondertussen alvast de laatste 2 theelichten en verwijder ook hiervan weer de lonten.

Het lontje erbij

Zodra het eerste deel kaarsvet hard is kan je het lontje voorzichtig in het midden plaatsen. Druk heel zachtjes aan om het lontje vast te zetten. Vul voorzichtig het blik nu met ook het laatste deel kaarsvet. Zorg ervoor dat er nog een klein stukje lont boven de kaars uitsteekt. Laat je lont toch los? Dan is deze gemakkelijk terug te plaatsen door opnieuw voorzichtig aan te drukken met een pincet of vork. Wacht tot het laatste deel hard is.

 

Klaar om aan te zetten

Is het kaarsvet hard? Dan is je kaars af! Tijd om je nieuwe kaarsje aan te zetten.

Heb jij deze ook gemaakt? Ik ben benieuwd naar jullie resultaten. Laat het weten in de reacties hieronder.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *